__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Jan voor het eerst op het podium in Frans Elite !
2008-06-09 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

Super weekendje achter de rug. Zaterdag stress tot en met met heel veel sleutelwerk wegens dat we nieuwe ontwikkelingen aan het testen zijn, dus blijven veranderen en proberen. Dit gaat mis in de chrono want er komt iets los en voorwiel blokkeert. Tegen dat Jan terug bij Geert geraakt en hersteld is kan hij nog vlug één ronde zetten, niet perfect en zonder vrije baan en dus 'maar' 11de tijd.

Jan baalt en vloekt dat hij maar 15 min chrono heeft, een heel verschil met de 40 minuten in EK. Waar is de tijd dat hij vloekte op de lange EK reeksen, je ziet, tijden veranderen... Heel Blij

Zondagmorgen ben ik met Lenten, Nico Bruneel en Jo vertrokken naar Blargies, zaterdag nog moeten werken. De MCLB bezoekers kijken hun ogen uit, dit is een andere wereld die open gaat. Zeker als ze de gemoedelijkheid in de pits zien en het losse sfeertje tussen de piloten. Op de baan met het mes tussen de tanden maar naast de baan lachen en onnozel doen, zeker als Warnia in de buurt is.

Eerste reeks kan Jan ondanks zijn minder goede plaats op de startbaar toch als 2de door de bocht gaan. Warnia gaat er vrij vlot over, het heeft geen zin om daar risico's te nemen en weerstand te bieden. Jan kan de hele wedstrijd controleren, maakt geen fouten en rijdt waardige 3 de plaats.

Tweede reeks als 5de weg. Davy en Lassaigne zitten voor hem. In de tweede ronde een aanrijding tussen Lassaigne en Brems en Jan kan profiteren om zelfde plaats als eerste reeks in te nemen. Clement Jay komt nog heel ferm aandringen, Jan voelt twee keer tikje maar wijkt niet af van ideale lijn. Clement Jay moet naar het einde toe terug lossen en Jan terug oververdiend derde.

Derde reeks is Jan slecht weg en moet wringen in de eerste bocht om vooraan te geraken. Ik dacht dat hij niet bij eerste 10 zou zitten maar tweede bocht al als vierde door. Lamet en Lassaigne in zijn gat. Lamet probeert Jan voorbij te gaan maar tikt en en knikkert er af. Lassaigne nu vlak achter Jan maar al vlug lossen. Clement Jay zit voor hem maar Jan raakt niet dichter dan 6 seconden.

Jan stapt oververdiend op de derde trap. Hij was zonder de twijfel de derde beste rijder van het veld. De twee profs voor hem zijn niet te kloppen als je fulltime gaat werken, fysiek trainen, sleutelen en dan nog eens een dubbel programma rijden met grote verplaatsingen.

In het begin van het seizoen waren we tevreden met top 5, in Les Andelys was hij derde waard maar speelden de banden hem parten en nu zit hij waar hij hoort. De negatieve gevolgen van Brou zijn achter de rug en hij kan terug voluit gaan. Nu hopen we stilaan op een stunt in het EK !

Volgende week trekken we terug met 10-tal supporters richting Bielstein. Zeker voor de mensen uit Limburg maar een kleine verplaatsing met garantie op topspektakel want heel wat toppers aan de start !

1 Romain Couprie Yamaha
2 Jérémie Warnia Suzuki
3 Jan Vlaeymans W-Tec
4 Grégory Lassaigne Yamaha
5 Matthieu Ternynck Yamaha
6 Davy Brems W-tec
7 Clément Jay Yamaha
8 Julien Marin Yamaha
9 Mathieu Bonnard Suzuki
10 Anthony Cazalas Kawasaki

Foto's online : http://www.planetquadracing.be/coppermine/thumbnails.php?album=87<< ga terug