__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
EMX Quad Bielstein - 15 juni 2008
2008-06-17 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

Mooie baan, wel smal en moeilijk in te halen, beenhard, en stuk door bos wat beetje te vergelijken is met Namen. Bangelijke start al driftend links omhoog rijdend. Om kippenvel van te krijgen. Voor het publiek moeilijk om te volgen want je hebt totaal geen overzicht.

In eerste reeks was Jan goed mee, ligt in 7de positie.  Couprie breekt zijn een voorarm en staat deels op de ideale lijn in de smalste bocht van het circuit.  De quads voor Jan kunnen hem nog ontwijken maar Jan verliest wat controle en kan quad niet meer ontwijken en knalt er recht op.  Hij rolt zowat 20 meter verder maar zonder veel erg.  Zijn gat wat geschaafd maar dat is maar een beetje bij al de rest al...  Er is echter een bout van het stuur gebroken en verder rijden kan dus niet meer.  

Tweede reeks slecht uit de baar maar blijven op de gas gaan en als derde door de bocht. Het starten blijft toch één van zijn sterke punten. Aan de baar is zijn reactie vaak niet goed, maar compenseert dat ruimschoots door veel langer dan de rest op de gas te blijven en naar voor te drummen. Als reactie wel goed is dan heeft hij gegarandeerd kopstart.Zowat half koers wordt wedstrijd stil gelegd voor het ongeval van Ten Vregelaar, er is eerst discussie als er opnieuw gestart moet worden of niet maar blijkbaar is de helft gereden en is het over. Schreiber heeft een slechte race waardoor Jan ondanks zijn ongeval toch nog één punt dichter komt op Schreiber. Zonder het ongeval had hij super zaak gedaan maar dat is koers.

Nu eindelijk 3 weken rust na 8 weekends wedstrijd. Tijd om op adem te komen !

Provisional rankings

GOLDSPEED EMX QUAD EUROPEAN CHAMPIONSHIP

1 Romain Couprie F FFM Yamaha 162

2 Stefan Schreiber D DMSB KTM 139

3 Jan Vlaeymans B FFM Honda 113

4 Tobias Lenz D DMSB KTM 88

5 Maximilian Freund D DMSB Yamaha 80

6 Paul Holmes GB ACU Yamaha 77

7 Ingo Ten Vregelaar NL DMSB KTM 75

8 Paul Winrow GB ACU Honda 74

9 Jeremie Warnia F FFM Suzuki 72

10 Ivan Puime Rodriguez E RFME Honda 50

Foto's online : http://www.planetquadracing.be/coppermine/thumbnails.php?album=88<< ga terug