__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Update Goldspeed EMX Quad Championship
2008-08-21 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

Begin augustus is het tweede een zwaarste deel van het EK op gang getrokken in Denemarken.    Geert, de mecanicien van Jan Vlaeymans en Nikky Vaes is vertrokken tot 2 september voor een trip die volgende plaatsen aandoet : Denemarken - Letland - Estland - PDV Frankrijk - Kroatië

Verre van een lachtertje dus.  De piloten keren na Denemarken terug met mobilhome en doen verplaatsingen van Letland en Estland met het vliegtuig. 

Kort verslag Denemarken :

Parcours was zanderig en werd gauw mono spoor. Jan geblokkeerd in wiel van de eerste die vast kwam te zitten en terug helemaal op einde mogen aansluiten. Schreiber heeft nog een tijdsstraf gekregen waardoor Jan zesde wordt in eerste reeks en schreiber negende.

Tweede reeks Jan vierde en vierde algemeen.  Holmes reed op W-tec als training voor PDV en direct op podium, tweede of derde plaats !

Geert heeft werk gehad, één mecano voor de vier quads !  Jan loopt 8 punten in op Schreiber, het wordt spannend !

Kort verslag Letland :

Tumultueuze wedstrijd !

Eerste reeks
1. Warnia
2. Couprie
3. Schreiber
4. Jan
5. Taumulianis
6. Toovis
7. Rasmanis
8. Nesko
9. Lenz

Nikky in start ondersteboven in plaatselijk meer geland. Alles volledig onder water uit zicht ! Neemt nu reserve quad van Jan. Ingo olieleiding gesprongen. Zonning en 30 graden !

Tweede reeks
1. Warnia
2. Couprie
3. Jan
4. Tamulianus
5. Lenz
6. Nesko
7. Schreiber
14. Nikky
Ingo zuiger gebroken DNS. Zware crash van Jan en Schreiber zonder erg. Schreiber zegt dat hij geen rem meer had en vol in de zijkant van Jan.

Algemeen
1. Warnia
2. Courpie
3. Jan !

Tweede Europees podium ! Applaudiseren Applaudiseren Applaudiseren

Jan loopt terug 4 punten in op Schreiber. Nu nog 17 punten te gaan met nog drie wedstrijden te rijden. Wordt nipt maar is nog steeds mogelijk. Vooral de laatste proef in Frankrijk wordt belangrijk. Daar gaan normaal veel Franse deelnemers zijn en die kunnen met wat geluk tussen Jan en Schreiber finishen en zo punten af snoepen. Derde plaats is in elk geval niet meer in gevaar, zelf niet met nulreeks voor Jan.

Warnia doet goede zaak in Frans kampioenschap. Zijn punten van Europees worden x3/2 gedaan en tellen voor het nationaal. Warina staat er nu tweede met 454 punten en Couprie eerste met 479 punten. Warnia moet al op nul reeks rekenen van Couprie in laatste wedstrijd om nog kampioen te worden.

Strafste van al is dat Warnia zijn kampioenschap verliest door een dom voorval : het verliezen van zijn zadel. Het was hem al paar keer voor gevallen maar blijkbaar onvoldoende hersteld en zo nul reeks opgelopen... Kampioen worden zit hem soms in de details !

Kort verslag Estland :

Zaterdag viel regen met bakken uit hemel. Leek soms wel op jetski wedstrijd.

In de chrono's kregen Couprie en Schreiber tijdsstraf. Schreiber voor het uitrijden van de pits via ingang en inhalen onder gele vlag. Couprie omdat hij meer dan 30 sec stil stond aan kant van de baan tijdens chrono's. Ze kregen hun tweede beste tijd toegewezen ipv hun beste, al bij al niet zo een zware straf maar Schreiber was in alle staten, heeft de boel ingeladen en naar huis vertrokken... Rare mannen die Duitsers...

Chrono
Warnia 1, Couprie 2, Jan 3

Reeksen Couprie telkens voor Warnia en Jan, dus finaal podium : Couprie 1, Warnia 2, Jan 3. Nikky eerste reeks 8, tweede reeks 6.

Doordat Schreiber naar huis is vertrokken springt Jan naar tweede plaats. Schreiber staat nog op drie maar Warnia nadert snel. Als hij de overige wedstrijden nog rijdt dan gaat Jan nog moeten uitkijken en vooral geen nulreeksen scoren.

Er waren in Estland zomaar eventjes 8600 toeschouwers ! Moet wel toffe sfeer geweest zijn !

1 Romain Couprie F FFM Yamaha 306
2 Jan Vlaeymans B FFM Honda 224
3 Stefan Schreiber D DMSB KTM 201
4 Jeremie Warnia F FFM Suzuki 189
5 Tobias Lenz D DMSB KTM 155<< ga terug