__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
12u van Pont-de-Vaux
2008-08-21 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

 De 12 u van Pont-de-Vaux is samen met de strandrace van Le Touquet de grootste en meest gemediatiseerde quadwedstrijd van Europa.  Teams van over de hele wereld strijden er met tot in de puntjes getunede machines voor de overwinning na 12 uur afzien. 

Het format is vrij simpel : een race in drie manches van respectievelijk 3, 5 en 4 uur, waarvan op zaterdag een manche die duurt tot één uur 's nachts en waar een goede verlichting onontbeerlijk is. 

Het parcours is 3750 m lang, vrij breed, met twee grote tafelbergen, een recht stuk voor de pits van zowat 700 meter lang en een 'stadium' met een bochtig gedeelte.  Op het rechte stuk worden topsnelheden van boven de 140 km/u opgetekend.  Gemiddelde snelheid over de hele wedstrijd ligt rond de 65 km/u en er moeten zowat 210 ronden afgewerkt worden. 

Vaak is het zo dat niet het snelste team wint, maar wel het team dat regelmatigst is en het minst lang in de pits staat.  Zeker bij de topteams is strategie heel belangrijk.  Een pitsstop kost incl in en uitrijden algauw één minuut.  Een extra pitstop kan het verschil zijn tussen winst en verlies. 

Even wat info voor de thuisblijvers :

Startlijst : http://www.pdvracing.com/2008/MondialRiders.html

De Belgen zijn dit jaar massaal aanwezig, zomaar eventjes 11 teams hebben een of meerdere Belgische deelnemers. Na de hoogjaren van Nederland zitten we nu in dieptepunt met slechts 3 teams, maar wie weet zit dar ook wel een winnaar tussen. De Belgen kunnen moeilijk beter doen dan de vorige twee jaren met telkens team Piron als winnaar.

De favorieten vraag je ? Dat zijn er wel een twintigtal, maar PDV is voor 50 % een grote portie geluk. Veelal zijn het niet de snelste teams die winnen, wel deze die blijven rijden. Wil je toch een lijstje met kandidaten ?
- team Piron waarom geen derde keer
- Courprie/Jay heel snel maar misschien iets te hard voor hun materiaal
- Clemente/Bertrand/Sousa Borges als TRX het houdt zeker mee rekening houden
- Meertens/Ternynck/Mitchell allemaal heel snel en veel ervaring, vraag blijft het materiaal
- Maessen/Beda zeker in de gaten houden, heel sterk
- Vlaeymans/Brems/Hofmans, niet het snelste team van het veld maar toch bij de rappe, nu enkel nog wat geluk
- team KTM met Farr, misschien wat gebrek aan ervaring maar wel profs


Bij de vrouwen is de enige vraag denk ik : wie kan iets inbrengen tegen de Willman zusjes ? In totaal 5 vrouwenteams aan de start.

Hoe kan je de wedstrijd volgen ?

www.pdvracing.com de officiële site
www.quadlib.com quadsite met directe verslagen en foto's

een aantal forums :
http://www.forum-lemondeduquad.com/viewforum.php?f=2&sid=1d6b79a114111f2c9e44e8b2ac863075
http://opalracingteamquad.forumactif.com/competitions-f1/
http://www.fullgaz.com/community/viewforum.php?f=8&sid=1e65dfea38e04e613174af1dbcf1e444

Via www.planetquad.be gaan we ook proberen om regelmatig nieuws en foto's te brengen van Belgen en Nederlanders, maar dat hangt beetje af van hoe druk het is.

Duimen maar zou ik zeggen.<< ga terug