__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Jan Vlaeymans knap derde in Fort-Mahon
2008-10-27 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

Voor de eerste endurance van het seizoen is gelukkig beter weer besteld dan voor de Beach Cross in Berck van paar weken terug.  Het herfst zonnetje doet deugt en maakt de sfeer direct een stuk aangenamer.    Op zaterdagmorgen is het voor sommigen nog wat stressen om door te keuring te geraken maar eens gestart loopt alles van een leien dakje.   

4 W-tec rijders gaan als eerste door de bocht.  Aan de tweede bocht neemt Vlaeymans het voortouw en kan lichte voorsprong uitbouwen op de grootste rivalen Couprie en Warnia.  Aan het einde van de eerste ronde passeert Vlaeymans met mooie voorsprong op groepje met Warnia, Couprie, Blancke en Axel Dutry.    In de derde ronde moet Jan Warnia en Couprie laten passeren.   Warnia rijdt een schitterende race en ook Couprie moet iets later afhaken.   Warnia vertrekt na het weekend richting VS om daar een test af te leggen die hem uitzicht biedt op een verhuis naar de VS en dat doet hem op wolken rijden.  Zijn Suzuki is perfect afgeveerd en kan vol over de gaten gaan.    Naar het einde van de wedstrijd toe gaat hij iedereen met uitzondering van Couprie dubbelen.  Zijn beste vriend laat hij ongemoeid, maar had hij niet beginnen controleren dan hij ongetwijfeld ook Couprie een toer gelapt.  

Decuyper rijdt zijn eerste endurance en weet direct hoe laat het is.  Endurances in het zand zijn hard en duren lang.  Bij de tankstop zit hij stikdood maar komt er iets later weer bovenop.  Nicky Vaes valt uit met een borgplaatje op de schakelas dat breekt, een stukje van misschien 2 euro maar het verkloot wel zijn wedstrijd.   

Aan de top blijven de plaatsen gelijk : 1. Warnia 2. Courpie 3. Vlaeymans 4. Bricheux 5. Allart.  Decuyper wordt 10de, Theuninck knap 12de.  Dutry is nog niet klaar voor het grote werk en strandt op 23ste plaats met de KTM.  Nico Bruneel rijdt knap 62ste met de 250 W-tec CRF.  Mits een grote tank en dus maar één ipv twee tankstops zat er zeker nog meer in.   

Een schitterende begin van het seizoen voor iedereen dus.  Jan is in feite in rustperiode en dan is de 3de plaats een uitstekend resultaat.  Ook Loon Plage gaat gereden worden zonder noemenswaardige training, het echte werk begint midden december om tegen Le Touquet scherp te staan voor een mooi resultaat.  Aan Warnia en Couprie is momenteel nog niets te doen maar een podium behoort zeker tot de mogelijkheden voor Touquet. 

Met Decuyper hebben we sterke aanwinst bij die mits de juiste training en voor bereiding zeker top 10 waard moet zijn in Touquet. 

Alle foto's : http://www.planetquadracing.be/coppermine/thumbnails.php?album=94

4 W-tec's als eerste naar de bocht


Druk verkeer maar geen opstoppingen zoals in Berck


Vlaeymans start met aanzienlijke voorsprong aan tweede ronde


Achtervolgd door Warnia, Couprie, Blancke en Axel Dutry
Afgevoerd door stom ongevalletje, onderbeen gebroken


Spectaculair maar zonder erg


Decuyper, zal eerste endurance op 10de plaats eindigen


Jan net ingehaald door Couprie en Warnia


Bricheux terug sterk bezig maar dit keer moet hij Jan toch laten voorgaan


Auke 12de plaats, zat zeker nog meer in als hij maar één stop had gemaakt


Dutje nog werk aan de winkel als er putten beginnen liggen


Bart heeft Mahon zowel met moto als quad gereden, respect !


Warnia rijdt op wolken !


Couprie moet alles uit de kast halen om te volgen maar moet tenslotte toch afhaken


Axel Dutry sterk in het begin van de wedstrijd maar fysiek laat het afweten


Terug geen geluk voor Samuel die uitvalt met mechanische problemen


Ook geen geluk voor Nicky die uitvalt met borgplaatje schakelas dat breekt


Bruneel sterk op de 250


Beide Can Am's van Everjet vallen uit
Voor de zoveelste keer pech voor Debouck


Allart sterk 5de


Podium<< ga terug