__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Jan Vlaeymans terug 5de in Loon Plage
2008-11-25 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

Net als vorig jaar waren de weergoden de quadrijders niet gunstig gezind.  Bij de start was het amper 5 graden, en kort na de start begon het zelfs nog te sneeuwen. 

Jan stond op de eerste lijn maar doordat we pas laat aangekomen waren helemaal op de buitenkant.  In feite onverantwoord van zoveel quads op de eerste rij toe te laten want hij kon zelfs niet rechtdoor rijden of knalde recht op een tallud van goed meter hoog... Resultaat was een dramatische start waarbij hij moest remmen om niet ingesloten te raken en zowat als laatste van de rij weg was.  

Het was moeilijk om terug aansluiting te vinden met de top, zeker met het koude weer.  Bovendien is Jan in feite in winterverlof en totaal niet getraind voor de wedstrijd.  De verwachtingen zijn bijgevolg ook niet hoog, maar aangezien hij lid is van de organiserende club kan hij het niet maken niet aan de start te komen. 

Davy Decuyper doet voor de eerste maal mee en krijgt bijgevolg een hoog startnummer toegewezen.  Voor hem is het vooral zaak om in de eerste twintig te eindigen en zo in 2009 een startplaats op de eerste rij te versieren.  Hij rukt op naar 12de plaats maar door een probleempje met de ketting wordt hij finaal 15de.  Een mooie prestatie in zijn tweede zandwedstrijd. 

Jan kan intussen oprukken naar 5de plaats.  Dit zal ook zijn eindresultaat zijn, en dus zelfde resultaat als in 2007. 

Bart De Ketelaere rijdt een constante wedstrijd en haalt net top 50 : 49ste plaats algemeen.  Nicky Vaes heeft pech en breekt de ketting.

Binnen paar weken schieten de trainingen terug op gang en kan gestart worden met de voorbereidingen voor Le Touquet !<< ga terug