__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Nabeschouwing 2010 - Voorbeschouwing 2011
2010-10-28 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

Door de opstart van www.partyspace.be is er niet veel tijd geweest voor updates gedurende het seizoen.    Daarom eerst een korte nabeschouwing :

EK
Vlaeymans heeft heel het seizoen regelmatig gepresteerd en met wat meeval is hij in Letland door gestoten tot de tweede plaats.  In Rudersberg is Paul Holmes nog langszij gekomen tot gelijke punten maar mits betere individuele resultaten wordt hij tweede.  De derde plaats is een schitterend resultaat na de 2de plaats in 2008 en de 4de plaats in 2009.

ONK
Ondanks wat puntenverlies in het begin van het seizoen was Jan gebrand om het kampioenschap te winnen.  De opdracht in de laatste wedstrijd was duidelijk : twee maal winnen of anders geen kampioen.  Hij reed zowat zijn beste wedstrijd ooit en snoept op de laatste wedstrijd het kampioenschap af van die andre W-tec rijder Mike Van Grinsven. 

BK
Doordat de BMB zo fijn was om op het laatste moment een BK wedstrijd te geven op de EK datum van Cingoli verliest Vlaeymans 50 kostbare punten.  Hij strandt in Angreau op de tweede plaats met slechts 10 punten achterstand op Mike Van Grinsven.  Een Nederlander wordt dus Belgisch kampioen en een Belg wordt Nederlands kampioen.

BENECUP
In het overkoppelend Belgisch-Nederlans kampioenschap wordt Vlaeymans eerste met ruime voorsprong op Mike Van Grinsven.

DE TOEKOMST
Er waren blijkbaar geruchten dat Jan zou overstappen naar ander merk.  Dit kan volledig ontkend worden.  Jan is één van de eerste rijders die volledige toezegging heeft van zijn materiaalsponsors voor 2011 :

W-tec
Hij rijdt volgend jaar met W-tec Eraser Evo 2011 met Honda 450 injectieblok.  We gaan binnenkort van start met het test- en afstelwerk en hopen in Hossegor de quad te testen onder wedstrijdomstandigheden om dat te beslissen of we de weer erna in Touquet nog met de oude of met de nieuwe quad aan de start komen.

Prodeals
Jan heeft overeenkomst met Kristof Santermans van Prodeals om volgend jaar met fabriekssteun te rijden voor Aero Sport Wear (ASW), Prostuff onderdelen en Red Star helmen en brillen.  Vanaf de wedstrijd in Loon Plage komt Jan in de nieuwe kleren aan de start. 

Partyspace
Jan staat terug onder te plooitenten van Partyspace.  Met mooi grafisch design en topkwaliteit springt hij hiermee zeker in het oog

Schuurman BV Goldspeed
Jan krijgt net als de vorige jaren terug fabrieksondersteuning van Goldspeed.  Hij doet mee testwerk voor de nieuwe banden en kan zo over laatste materiaal beslissen.

DWT
DWT wheels steunt Jan voor het derde jaar op rij.  Ook hier kan hij van de laatste ontwikkelingen genieten en we zijn daar heel dankbaar voor.

Planet Quad
Wij kunnen natuurlijk niet ontbreken en dragen ons steentje bij om van 2011 terug een succesjaar te maken. 

PROGRAMMA
Momenteel is het nog koffiedik kijken wat de kalenders voor 2011 gaan zijn.  De EK kalender wordt binnenkort vrijgegeven en dan kunnen de nationale bonden BMB en KNMV aan de slag om hun wedstrijden in te plannen.  Laat ons hopen dat ze inspanningen doen om geen samenvallende wedstrijden te hebben en zo een eerlijke strijd te hebben tussen de rijders.   Het gaat van de samenstelling van de EK kalender afhangen als we volledig EK gaan rijden.  Als de verplaatsingen te groot zijn wordt overwogen om de verre wedstrijden niet te rijden.  
Naast de nationale en europese kampioenschappen staat ook terug het zandkampioenschap in Frankrijk op het programma.  Met een derde plaats in de beach cross in Berck heeft Jan aangetoond zonder specifieke voorbereiding er toch klaar voor te zijn.  
Le Toquet en Pont-de-Vaux blijven de meest gemediatiseerde wedstrijden en staan dan ook hoog op het verlangrijkste.

Wij gaan proberen u in 2011 beter op de hoogte te houden dan dit jaar het geval was en zijn overtuigd dat we terug mooi jaar tegemoet gaan.<< ga terug