__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Pechweekend in Castelanu de Levis
2011-10-05 - gepost door Leen Theuninck
<< ga terug

Dit weekend was het de afsluitwedstrijd van het Frans elite kampioenschap in het verre Castelnau de Levis (FR).

Op zaterdag hadden de piloten de keuze om een twintigtal minuutjes te trainen. Maar als alle piloten op het parcours zaten kon je geen meter meer voor je uit zien. Door het warme weer van de laatste dagen en het weinig sproeien, was het niet te doen van het stof. Dus om veiligheidsredenen hebben de organisatoren besloten om de rijders maar 2 rondjes te laten rijden.

Zondag kon het echte werk dan van start gaan.’s Nachts hadden ze gelukkig alles goed nat gelegd. Dus de training verliep op een modderige omloop.

Na alle kuiswerk was het tijd voor de kwalificatiereeks. Deze verliep voor Jan redelijk goed. Hij had al van in het begin de derde tijd en deze kon hij dan ook behouden. Dus Jan mocht als derde zijn startpositie gaan kiezen.

In de eerste reeks was ‘Jakke’ redelijk goed mee in de start hij zat rond de vijfde plaats. Jan voelde zich goed op dit harde parcours en toer na toer kon hij wat meer aansluiten bij de kopgroep. De laatste twee toeren zat hij nog altijd op plaats twee. Maar dan zagen we Jan plots van het parcours afrijden met zijn achterwiel in de handen. Zijn as was afgebroken dus kon hij niet meer finishen. Dus konden we vlug gaan sleutelen want er was maar weinig tijd tussen de reeksen.

Gelukkig zijn we juist op tijd klaar geraakt en konden we rustig naar de start vertrekken voor de tweede reeks. Jan zat op revanche en had terug een goede start. Hij zat terug rond de vijfde plaats. Beetje na beetje schoof hij meer op totdat hij op de tweede plaats zat. Deze kon hij de hele reeks verdedigen. Tijdens de reeks was de uitlaat van Jan los geraakt en moest hij op het einde van de reeks nog een geluidscontrole doen. Gelukkig zat hij juist nog onder het maximum aantal decibels.

In de start van de derde reeks was Jan niet goed weg. Hij geraakte direct ingesloten en moest wat gas minderen doordat hij werd gesandwichd door twee andere piloten. Daardoor kwam hij de eerste toer maar als veertiende door. Dus de inhaalrace kon beginnen, wat wel heel moeilijk was op deze omloop. Maar dan sloeg het noodlot toe de Prostuflrijder kwam niet meer door. Hij was ergens bovenaan het parcours stil gevallen en kreeg zijn quad niet direct aan de praat. Wanneer hij terug kon aanzetten was hij bijna helemaal de laatste. Dus Jan reed de wedstrijd door maar wat rustiger dan normaal. En dan hadden we nog geen genoeg pech gehad voor dit weekend. We zagen Jan stilstaan en zijn quad van het parcours af duwen. Zijn motor had het begeven.

Dit was dus wel een weekend om snel te vergeten. Eigenlijk een jaar om snel te vergeten want dit jaar heeft Jan toch wel veel pech gehad. In totaal werd hij nog achtste in het kampioenschap. Hopelijk gaat het komende zand seizoen wel een groot succes worden.



<< ga terug