__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Motorpech kost Vlaeymans top 5 plaats
2011-12-10 - gepost door Leen Theuninck
<< ga terug

Motorpech kost Vlaeymans top 5 plaats.

Op zondag 4 december werd een verre verplaatsing gemaakt voor de tweede wedstrijd van het Frans zandkampioenschap. Deze vond plaats op het zware 10km lange circuit van St Leger de Balson in het zuiden van Frankrijk.

Op zaterdag verliep de technische controle zeer vlot waardoor Jan met een gerust gemoed de nacht kon aanvatten. Zondagmiddag om 13u werd de start gegeven voor een wedstrijd van 2.30u op het zwarte zandcircuit. Het was een start type Le mans, wat een groot nadeel is voor Jan. Tijdens deze start moeten de piloten lopen naar hun quad, die starten en daarna vertrekken. Jan zijn grote nadeel is dat hij de quad in gang moet trappen, terwijl bijna alle andere piloten over een elektrische starter beschikken. Doordat Jan nummer 1 heeft, stond hij op de eerste plaats,maar zijn nadeel werd bevestigd en Jan kon pas rond plaats 30 vertrekken.  In het begin had de Jakke het moeilijk om in zijn tempo te geraken en op te schuiven. Maar na halfweg koers beterde het en begon Diesel Jan op te schuiven. De piloot vond zijn tempo, maar de quad begon soms te protesteren en kreeg rare manieren. Soms begon hij te sputteren en viel stil op onverwachtte momenten. Maar toch kon Vlaeymans de top 5 binnen sluipen. Maar na vier maal stil te vallen, was de vijfde maal, in de voorlaatste ronde, er teveel aan. Jan kreeg de quad niet meer aan de praat en moest dus 20minuten voor het einde de handdoek, of beter gezegd de helm in de mobilhome gooien. Zware opdoffer, want door mechanische pech kan Jan opnieuw zijn kansen niet verdedigen.

Door deze nulscore valt Jan terug in het kampioenschap van plaats 2 naar 12. Jan heeft nog twee kansen om opnieuw op te schuiven. De eerste hiervan is op 14 januari in het surfdorp Hossegor.

 

 

 

 

 << ga terug