__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Hossegor zorgt opnieuw voor kopzorgen
2012-01-24 - gepost door Leen Theuninck
<< ga terug

Op 14 januari was het de voorlaatste wedstrijd van het zandkampioenschap. Deze ging door in het surfdorp Hossegor (Fr), dit was weer een serieus eind rijden voor de drie Belgen.

 

 Op vrijdag was er de technische keuring. Deze verliep alweer niet al te vlot maar na een paar keer proberen waren de decibels dan toch in orde en kon Jan zijn quad in het gesloten rennerspark gaan plaatsen.

  Zaterdag was het zover, rond de middag moesten ze van start gaan. Voordat ze op het strand geraakten moesten ze eerst nog een stukje op de weg rijden. Dit verliep natuurlijk niet zo rustig zoals het moest, omdat iedereen al de nodige adrenaline in het lijf had. Hier had Jan geluk dat hij vooraan stond en van het geduw niet te veel hinder had.

Eénmaal aangekomen op het strand, konden ze van start gaan. Jan had een schitterende start en liet de groten namen zoals Couprie en Warnia achter zich en had zo de kopstart. Dit was toch al een goed begin. Maar we mochten nog niet te vroeg juichen want het was een endurance van 2 uur. Na een 20-tal minuten wedstrijd was Warnia al uitgevallen en zat Jan op de derde plaats na Couprie en Theuninck. Na een uur waren er al veel de pits moeten inkomen voor een kapotte uitlaat. Hier had Jan nog geen probleem mee gehad en zat op de tweede plaats.

Het was nog een half uur voordat de geblokte vlag begon te zwaaien. Jan had de motor al een paar keer raar horen doen maar kon nog vlot doorrijden. Dan moest hij binnen komen om te tanken, de pits verliep terug redelijk vlot. Maar dan voelde Jan dat er iets mis was en kreeg zijn quad niet meer aan de praat. Hierdoor wist hij al vlug dat de wedstrijd afgelopen was voor hem.

 

 Dus jammer genoeg is Jan niet aangekomen met motorpech. Hopelijk gaat het in Touquet op 4 februari veel beter en laat de motor het niet afweten.

Het podium was voor Jerome Bricheux voor Antoine Cheurlin en Pierre-Hubert Truphemus.<< ga terug