__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Zevende plaats op eerst EK
2012-04-10 - gepost door Leen Theuninck
<< ga terug

De paaseitjes konden we dit jaar rapen in Oldebroek (NL) op de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap.

 

 Op zaterdag mochten we al vroeg op staan om de quad te gaan keuren. Dit verliep vlot en zo kon Jan zich al vlug klaarmaken voor de eerste vrije training. Een paar uur daarna ging de tweede vrij training van start.

Rond 16uur begon het echte werk en werden de kwalificaties gereden. In het begin stond Jan rond de vijfde tijd, deze kon hij al vlug verbeteren naar de derde. Het parcours kwam al snel slecht te liggen dus de beste tijd moest in het begin gezet worden. Maandag mocht Warnia eerst naar het starthekken gevold door Van Grinsven, Jan, Couprie en Maessen.

 

 Zondag konden we lang uitslapen want het was een feestdag en in Nederland mag er dan geen lawaai gemaakt worden. Dus hadden de piloten een rustdagje. Maar de Jakke die geen zittend achterste heeft moest wel iets actiefs doen. Hij is samen met nog een paar andere piloten een tochtje met de fiets gaan doen en dan nog een half uurtje gaan lopen.

  De nacht van zondag op maandag hadden de hemelsluizen bijna heel de nacht open gestaan. Gelukkig kan het parcours wat water verdragen. ’S Ochtends was er eerst de starttraining en vrije training.

Om 12u30 stond Jan geconcentreerd achter de startbar voor zijn eerste wedstrijd van dertig minuten plus twee ronden. Hij had alweer een goede start en Jan kwam als derde door de eerste bocht. De eerste twee ronden kon hij goed op de derde vierde plaats blijven. Maar dan kwam Jan niet meer door, alle piloten waren al gepasseerd en dan kwam Jan pas door. Hij had juist na de kombocht over de kop gegaan. Gelukkig had hij niet te veel achterstand op de laatste. Er waren nog maar 2 ronden afgelegd dus kon Jan beginnen aan de inhaalmanoeuvres om terug naar voor te geraken.  De eerste manche eindigde jan toch nog op een dertiende plaats.

 

 De tweede manche ging van start in de regen want het was nog niet gestopt. De start was terug goed want hij zat op de vierde positie achter Decuyper. Maar Jan vond geen gaatje om Decuyper in te halen. Al vlug zat Van Grinsven al in het wiel van Jan. En een paar toeren daarna was Van Grinsven al over Jan en Decuyper. Even later had Jan eindelijk Decyper kunnen inhalen en kon hij zich focussen op de man voor zich, Van Grinsven, om het gat terug wat kleiner te maken. Maar dit was toch geen zo’n makkelijke opdracht. Na terug een halfuur en twee ronden te rijden eindigde Jan op een vierde plaats.

Het podium was dit weekend van Warnia, Couprie en Van Grinsven. Voor Jan was een zevende plaats weggelegd.<< ga terug