__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Pech weerhoudt Vlaeymans van podium.
2012-06-22 - gepost door Leen Theuninck
<< ga terug

Zaterdag 16 juni en zondag 17 juni zaten we in het Franse Domaine de Foolz waar Jan zijn tweede wedstrijd reed voor Frans Elite.

 

Op zaterdag ging iets voor de middag de training door. Rond 16 uur werd de tijdstraining gereden. Jan zat in groep A en kon een mooie derde plaats veroveren. Samengeteld met groep B mocht hij dan als zesde naar het starthekken.

 

Zondag werd terug iets voor de middag de starttraining en training gereden. Gelukkig had het ’s nachts niet teveel geregend en lag het parcours er redelijk bij. In de training had Jan gezien dat zijn vering wat olie verloor en heeft hij vlug zijn vering van de reserve motor gewisseld.

 

Bij de start van de eerste wedstrijd was Jan niet zo goed mee en zat maar op de twaalfde plaats. Na twee toeren kwam Jan traag binnengereden in de pits met een terug kapotte vering. Dus rijden was niet meer mogelijk. Voor de eerste reeks had Jan dus een nul score.

 In de pauze kon hij terug zijn oude vering erop steken die ook al niet meer zo goed marcheerde, maar hij kon toch terug rijden.

De start van de tweede reeks was al heel wat beter want hij kwam de eerste toer door rond de zesde plaats. Nog een paar ronden later zat hij al op plaats vier in het wiel van Ternynck ook hem kon Jan inhalen. Zo zat Jan op plaats drie. De laatste tien minuten was Ternynck terug dichter gekomen en was Cheurlin nu ook al komen aansluiten. Ternynck moest terug wat lossen en de laatste toer zat Cheurlin heel dicht bij Jan, gelukkig was het de laatste toer en kon Jan Cheurlin achter zich houden en eindigde hij op een mooie derde plaats.

 

Dit weekend won Warnia, Couprie was tweede en Cheurlin derde. Jan eindigde op een elfde plaats.<< ga terug