__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Mondial du Quad in Pont-de-Vaux
2007-08-30 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

Net terug uit Frankrijk na bewogen weekend :

Chrono lagen we 15de en was er onder de rijders wat discussie of we al of niet nog tand groter of kleiner moesten gaan achteraan. Tegen dat we een compromis vonden en gemonteerd hadden was er nog onvoldoende tijd om betere chrono te zetten. 15de voor junior team en 18de voor senior team. Intussen had Quadshop het nieuwe WR blok al na half uur kapot gereden en konden ze net als wij in Bastogne aan de slag om nieuwe motor te steken.

Wedstrijd gestart met Jan die doorkomt als 13de, dus goed mee gezien zijn 15de plaats op de grid. Tweede ronde komt hij pas als 60ste door. Bertrand (Suzuki) heeft hem bij het einde van het recht stuk de pas afgesneden in bocht en quad is stil gevallen. Jan gaat in zijn traditionele stijl in de aanval en komt algauw terug. Davy neemt over en finisht 4de.

Tweede manche neemt Jan kanonstart (met kickstart !) en komt als 3de door. Alles verloopt tot nu toe vlekkeloos. Na klein uur neemt Davy over en begint met licht te rijden. Joost gaat er vervolgens op maar komt na tijdje binnen met kapotte uitlaat. Omdat er voor en na de wedstrijd db controle is rijden we met uitlaat die meer dempt, maar dat heeft als gevolg dat de warmte moeilijk buiten kan, wol brandt op en uiteindleijk breekt de demper. Drama is echter dat onder zadel (boven uitlaat) wat elektriciteit licht voor de lichten en een batterij die door de hitte gesmolten is, net als deel van het zadel. Het vervangen van de uitlaat neemt wat tijd maar valt nog mee. Als bij wonder werkt de electriciteit nog !

We klimmen terug op naar 9de met echt ongelooflijke sessie van Joost die denk ik nog sneller rijdt in donker dan overdag. Jan gaat er nog op om te finishen maar doordat de batterij kapot is gegaan hebben we onvoldoende stroom en moet nog noodverlichting gemonteerd worden en eindigt Jan 12de. Algemeen liggen we dan 4de met 2 ronden achterstand op de derde.

Derde manche doet Jan opnieuw kanonstart, derde weg en klopt Couprie op het recht stuk en wordt tweede, hebben we trouwens mooie foto van, Couprie kijkt naast zich en schrikt van Jan naast hem te zien.

We gaan iets laten terug naar derde maar winnen wel vlug de twee ronden op de derde en staan virtueel op het podium met nog 2 uur te gaan. Bij het dubbelen van twee trage rijders gaat het echter mis. Jan haalt links de twee quads in maar op het moment dat hij er bijna naast zit gaat de tweede ook gaan inhalen en moet Jan alles dicht gooien of vlamde hij er vlak in. Hij crasht en de gaskabel knakt. Wordt afgesleept en het vervangen maar we verliezen heel veel tijd hierdoor en mogen mooi klassement vergeten.

Joost heeft in zijn sessie terug tegenslag. De uitlaat brandt weer uit en opnieuw vervangen (wat we ook verwacht hadden).

We worden finaal nog 18de en senior team 20ste dacht ik. Senior team wordt 3de in +100 klassement.

Alles was perfect : motor draaien perfect en verbruiken geen druppel olie in 12 uur, chassis en vering waren perfect. Rijders waren perfect, team heeft perfect gewerkt, W-tec mensen hebben perfect gewerkt, alleen missen we net nog wat geluk. Volgend jaar nog een poging hopelijk met meer geluk.

We hebben ons in elk geval meer dan ooit laten opmerken en alle 5 de w-tecs zijn zonder echt zware problemen uitgereden, terwijl er heeel veel teams uitgevallen zijn.

Achteraf nog een traditionel Planet Quad afterparty met zowat 200 man... Toen het bier op was is de organisatie zelf gekomen met extra vaten op hun kosten Heel Blij

Geslaagd weekend waarin we terug een en ander hebben bij geleerd. Hopelijk staat het geluk binnenkort eens aan onze zijde...Hier vind je alvast een overzicht van de fotogallerijen:
foto's van Planet Quad
foto's van Mx-Nation
foto's van team 62
foto's van team 87
foto's van team 88
foto's van start


<< ga terug