__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
BQR @ St-Denis
2007-09-29 - gepost door Benny Nieuwland
<< ga terug

Deze keer zijn we te gast op het het circuit van Saint Denis voor de finale van het Belgisch kampioenschap. De laatse BQR wedstrijd van het seizoen en nog steeds is de kampioen in de inter reeks niet gekend. Om het extra spannend te maken kunnen er nog heel wat punten gewonnen of verloren worden. We rijden namelijk 2 dagen. Zaterdag 2 reeksen en op zondag de laatste drie.   

In de eerste reeks kan Jan onmiddelijk de kopstart nemen met Meertens in zijn wiel. Beiden nemen al snel wat voorsprong op de concurrentie. De enige manier om de titel binnen te halen is simpel, iedere reeks moet gewonnen worden. Tot op dit moment ziet er alles goed uit. Jan rijdt mooi en soepel en kan uiteindelijk een kleine voorsprong nemen op Meertens. Winst is in zicht, tot plots Jan achteraan het circuit de controle verliest over zijn machine en zo een serieuze smak tegen de grond neemt. Op dat moment kan Meertens terug de leiding nemen en naar de overwinning rijden. Jan wordt uiteindelijk nog mooi 2de.

Tussen de reeksen zijn de hemelsluizen meer dan eens open gegaan. Het parcour is omgetoverd tot één grote slijkpiste. Crossen op dit parcour wordt zoals spelen met de lotto. Eén foutje maken, één enkele keer te vroeg op de gas komen in een bocht en de titel is gaan vliegen.

In reeks 2 doet Jan het voortreffelijk. Iets wat hem totaal niet ligt kan hij op één been winnen. Van start tot finish rijdt hij op kop en is het aan Meertens om te achtervolgen. Een senario zoals wij het graag hebben. Meertens komt uiteindelijk over de finish als derde.  200 meter na de finish gaat zijn motor stuk ! Achteraf krijgen we te horen dat de manche ingekort is omwille van de regen.  Was de reglementaire 15 minuten gereden dan was Jan misschien al kampioen !!!  Balen dus.

Zaterdag is dus al bij al nog redelijk geslaagd. Met wat tegenslag in de eerste reeks, maar er blijven kansen om zondag met de titel naar huis te gaan. Laten we duimen voor morgen.


<< ga terug