__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Jan officieus derde in Hossegor
2008-01-16 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

Vrijdagnacht zijn we vertrokken naar Hossegor, een sufers spot tussen Bordeaux en Spaanse grens.  Na een korte tussenstop in de Bordeaux streek zijn we rond 15 aangekomen in het druiligere Hossegor.  Regen en felle wind, het is niet het weertje wat je verwacht in het zuiden van Frankrijk...

Naar Franse traditie een lang aanslepende keuring, zowat 3 uur in de rij staan.  Quads gaan in parc fermé met hoes erover, maar met die wind betwijfelen we sterk of de hoes de morgen haalt...  Nog vlug iets gaan eten de plaatselijke horeca even gaan verkennen vooraleer vroeg onder de wol te kruipen. 

Slecht geslapen van de wind en de hagelstenen op het roluik ben ik al om 7 u wakker en besluit maar een ochtendwandelingetje te doen.  Na ontbijt in onze gezellige hotel Amigo gaan we even de weg naar de start gaan verkennen.  Voor mijn laatste enduro wedstrijden wil ik mij vol geven en volg het voorbeeld van de groten : een warmloopsessie van zo'n 20 minuten.  Het lijkt voor mij zwaarder dan de wedstrijd zelf :-)  Ik laat me zelf verleiden om oneetbare powerbar's en wansmakelijke shakes te drinken. 

De start wordt uitgesteld omdat de zee nog te hoog staat en het strand nog niet volledig vrij is.  Wachten dus... 

Eens we parc fermé buiten zijn is het racen over de baan om zo vlug mogelijk aan het strand zijn. Duwen, over fietspad rijden, dwars over rondpunt gaan, het is allemaal toegestaan.  Samen met Nicky en Jan raak ik op eerste startlijn, Bart staat iets verder.    In de start sta ik in het losse zand waardoor ik wat topsnelheid mis, Jan en Nicky slagen er wel om samen met Remi Lemaire en treintje te maken achter Sousa Borges die blijkbaar heel potente motor heeft.  Couprie kan onze CRF's niet volgen en zit pas in 4-5de positie.

In de eerste ronde rijd er zich iemand vast in chicane en blijven Nicky en ik er net achter steken.  Eens we uit de blokkade zijn komen Couprie, Warnia en Jan al terug.  Couprie besluit de weg af te snijden over de berm, de rest volgt.   Het lijkt wel Weston beach race.  Je moet echt ver voor je uit kijken, overal staan quads vast in bochten.  Het zand lijkt op rijnzand en als je uit stilstand moet vertrekken heb je veel kans op vastrijden. 

Plots zie ik een grote witte wolk vanuit de pits opstijgen. Blijkt dat Couprie zijn snelvulsysteem geblokkeerd is en de quad én Couprie vuur hebben gevat.  Zijn shirt kleeft aan zijn rug en er zijn twee brandblussers nodig om de quad te blussen maar Couprie springt weer op de quad en is weer weg...  Enige ronden later springt hij echter nog op een tragere rijder en verliest hij zo de wedstrijd aan Warnia die de tweede zandwedstrijd op zijn naam schrijft dit seizoen. 

Jan is in het officiële klassement 11de, maar als we vandaag woensdag de ronde tijden binnen krijgen blijkt dat er twee ronden geteld zijn van 12:06 en 13:00 of zowat exact het dubbele van een normale ronde.  Jan ontbreekt dus twee ronden in het klassement, wat tot resultaat heeft dat hij normaal derde was !!!

Vanaf nu gaan we zelf ook manueel onze tijden noteren zodat we tijdig (binnen de 30 min na uitgifte van eindklassement) klacht kunnen indienen.

In elk geval een mooie wedstrijd en terug met goed resultaat naar Touquet.  Ikzelf ben 34ste aangekomen na 12 maanden zonder wedstrijd, Bart De Ketelaere is 40ste, ook na 12 maanden zonder en Nicky Vaes was dit weekend de pechvogel : handvat verloren en dus niet meer te rijden.

Sousa Bourges kopstart, gevolgd door 3 W-tecs met achter de W-tecs Romain Couprie (links in blauw)

Opstopping in eerste ronde met Nicky en Nikolas als slachtoffers

Jan op full speed

Jan in duel met Blaise Parent.  Blaise zal later uitvallen met gebroken ketting

 Nicky Vaes

 << ga terug