__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Mclb @ Kachtem
2008-04-06 - gepost door Benny Nieuwland
<< ga terug

Door de beslissing van woensdagavond vond de MCLB - organisatie dit weekend plaats in Kachtem en niet in Westdorpe. Ondanks de vele regenval van de afgelopen dagen lag het parcours er droog en goed berijdbaar bij.

REEKS 1 ::

Start van de eerste reeks en alle favorieten zaten direct vooraan. Davy de Cuyper leidde de bende, voor Sunny Desintebin, Roderick Dutry, Stefaan Goethals, Kelly Verbraeken en Nico van Moer. Laatstvernoemde is terug overgestapt op Wtec, en dat valt duidelijk in zijn smaak! Kelly Verbraeken en Nico van Moer gingen beiden Stefaan Goethals voorbij en begonnen aan een strijd met elkaar. Ondertussen was Jasper Pareyn komen aansluiten en ook in het achtervolgende groepje zagen we enkele piloten hun opmars maken. Zo zagen we Stephen de Mel en Franky Galle onderling strijden voor de 2de plaats bij de juniors en ook belofterijdster Joyce Collaert zat niet stil. Vooraan was Davy de Cuyper ondertussen gaan lopen, met een vastberaden Sunny Desintebin in zijn wiel. Naar het einde van de wedstrijd toe leek het erop dat Sunny de aansluiting met Davy zou maken, maar hier kwam hij echter tijd voor te kort. Roderick Dutry, die op een mooie derde plaats reed, moest de strijd staken op twee ronden van het einde. Ook Sandy Ramon, op dat moment derde junior in wedstrijd, viel uit met pech. Beiden zouden niet meer aan de start komen voor de tweede reeks. Nico van Moer had door een gebrek aan training gauw last van de armen en moest Kelly Verbraeken laten voorbijgaan. De reeks werd gewonnen door Davy de Cuyper, met een twintigtal meter voorsprong op Sunny Desintebin. Kelly Verbraeken werd als eerste belofterijdster mooi derde en Nico van Moer kwam als vierde over de meet.

REEKS 2 ::

De start van de tweede reeks was al even spannend en het waren opnieuw dezelfde namen die vooraan te vinden waren. Davy de Cuyper als eerste gestart, met Nico van Moer en Kelly Verbraeken in zijn wiel. Sunny Desintebin kwam in zesde stelling uit de start en zette de achtervolging in. Achteraan zagen we een hapering voor Layla Saman, die als laatste de wedstrijd moest aanvangen. Deze jongedame liet zich hierdoor niet ontmoedigen en racete resoluut de rest achterna. Na enkele ronden zagen we haar terug halverwege het pak, de strijd aangaande met Fatima Vandewiele en Joyce Collaert. Vooraan was leider Davy de Cuyper ondertussen in de problemen gekomen in een verkeerd spoor. Hier maakte Nico van Moer dankbaar gebruik van en zodoende nam hij de leiding over. Sunny Desintebin was ondertussen Kelly Verbraeken voorbijgegaan en sloot bij de koplopers aan. Davy nam algauw opnieuw over van Van Moer, maar had Desintebin mee in zijn wiel. Deze laatste beet zich daarin vast en loste de rol niet. Ronde na ronde werd de strijd heviger, en de twee kemphanen hingen zelfs nek aan nek. Na een spannende strijd zou het uiteindelijk Davy de Cuyper zijn die de reeks won, met slechts luttele meters voorsprong. Als derde kwam Kelly Verbraeken moe maar tevreden over de finish, met achter haar Nico van Moer. Jasper Pareyn werd opnieuw verdienstelijk vijfde, en ook Stephen de Mel hield dezelfde positie als in de eerste reeks aan.


EINDUITSLAG ::
Quads A:
1. Davy de Cuyper (Wtec)
2. Sunny Desintebin (Yamaha)
3. Stefaan Goethals (Wtec)

Quads B:
1. Nico van Moer (Wtec)
2. Stephen de Mel (Yamaha)
3. Franky Galle (Yamaha)

Quads C:
1. Kelly Verbraeken (Wtec)
2. Jasper Pareyn (Suzuki)
3. Joyce Collaert (Yamaha)

teksten: Miss Kimmy<< ga terug