__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
VBM @ Peer 30 maart 2008
2008-04-09 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

Verslag door Kimberly Moens alias Kimmy

De Mclb - wedstrijd te Kachtem was opnieuw afgelast door het slechte weer, en daarom hebben wij beslist te gaan rijden in Peer.
Daar waren ze niet voorzien op de grote vloed aan piloten, wat duidelijk werd toen men de quads moest indelen.
Uiteindelijk deelden ze de grote groep quads (iets meer dan 40) op in 2 klasses : A en B , die een aparte reeks vormden.
In de A - klasse vonden we onder andere piloten als Meertens, Hieff, Vaes, Philtjens, Vader en Dochter Van Calster en Joyce Collaert terug. In de B - klasse reden Davy de Cuyper, Kelly Verbraeken en Joeri de Creemer als voornaamste piloten rond.


Reeks 1 B - klasse.
Kopstart voor Kelly Verbraeken met Davy de Cuyper in haar wiel. Zij gingen de eerste bocht mooi door, maar achter hen ging het mis. Gilles Verstraeten kwam zwaar ten val en een aantal andere rijders konden hem niet ontwijken. Terwijl de koplopers er al een halve ronde hadden opzitten, moesten enkele piloten de wedstrijd nog hervatten. Veel strijd was in deze klasse niet te bemerken. Kelly Verbraeken moest Davy de Cuyper op het einde van de eerste ronde laten passeren en zich tevreden stellen met de 2de plaats. De Cuyper ging er in hoog tempo van door en was niet meer in te halen. Ook Kelly Verbraeken kon haar eigen tempo aanhouden, eerste achtervolger Joeri de Creemer kwam niet in de buurt.
 

Reeks 2 B - klasse.
Door de zware regenval kwamen een aantal rijders niet meer aan de start en dat zou ook in deze reeks tot weinig spanning leiden. De holeshot was deze keer voor Davy de Cuyper, doch zat Kelly Verbraeken in zijn wiel. Ook Joeri de Creemer was deze keer vlot gestart en ging na enkele bochten Kelly Verbraeken al voorbij. Deze probeerde aan te klampen, maar koos om voorzichtig te rijden en liet de Creemer gaan. Davy de Cuyper had ondertussen al een voorsprong bijeen gereden, maar moest toch toestaan dat de Creemer terugkwam tot in zijn wiel. Een ronde later was het echter Joeri de Creemer die de wedstrijd in handen nam en Davy de Cuyper naar de tweede plaats verwees. Dit kon hij een tijdje volhouden, maar het zou toch Davy de Cuyper zijn die de wedstrijd uiteindelijk won, na een mooi duel tussen de twee Wtec - rijders. Kelly Verbraeken kwam als derde over de meet na een verstandige wedstrijd.


 
Tussen de andere piloten in deze reeks was niet veel strijd te bemerken. Het merendeel hield van Start tot Finish dezelfde positie aan.
Einduitslag B - klasse:
1. Davy de Cuyper (Wtec)
2. Joeri de Creemer (Wtec)
3. Kelly Verbraeken (Wtec)
4. A. Royen
5. Ben Segers
6. Roel Verelst
7. Steve Blommaert
8. F. Van Den
9. D. Van Beveren
10. Onbekend
 
 
In de A - klasse was er meer strijd te bemerken, zeker in de aanvang van de wedstrijd.
Reeks 1 A - klasse.
Deze quadrijders hadden de rumoerige start van de B - klasse gezien en vertrokken iets voorzichtiger. Vooraan was het onmiddelijk Guy Meertens die de leiding in handen nam, met achter hem Philtjens, Vaes en Sabrina Van Calster. Hieff kende een slechte start en moest zich een weg naar voren banen. Hij slaagde hier wonderwel in en haalde ronde na ronde meer rijders in tot hij ten slotte in het wiel van Vaes terecht kwam. Sabrina van Calster was ondertussen door een fout teruggevallen tot een positie achteraan het pak. Deze dame liet zich hierdoor niet ontmoedigen en was vastbesloten terug te keren naar haar plaats vooraan in de wedstrijd. Ze passeerde vlot de piloten voor haar, onder andere Joyce Collaert en Patrick Lambrichts, en kwam terug tot een achtste plaats. Vooraan was Guy Meertens intussen een heel eind voor en reed hij vlot naar de reekszege. Achter hem zagen we een mooi duel tussen Vaes en Hieff, waarbij laatstvernoemde het zou halen.
 
Reeks 2 A - klasse.
Meer dan de helft van de piloten was door het slechte weer niet meer komen opdagen. De volgorde van de piloten werd gedurende de wedstrijd quasi niet gewijzigd. Het was opnieuw Guy Meertens die er als een speer vandoor ging en een mooie voorsprong bekwam. Hij won de wedstrijd onbedreigd. In de achtergrond was Hieff deze keer beter gestart, maar opnieuw had hij Vaes voor zich. Deze twee duelleerden tot het eind, maar Hieff was toch de betere en eindigde op de tweede plaats. Peter Laan werd vierde, een heel eind achter Vaes, en we zagen Janssens op een vijfde plaats.
 
Einduitslag A - klasse:
1. Guy Meertens
2. T. Hieff
3. N. Vaes
4. Peter Laan
5. Philtjens
6. Janssens
 
 
 << ga terug