__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
W-tec in the picture in Frankrijk
2008-04-15 - gepost door Nikolas Dejonckheere
<< ga terug

't stof is uit onze oren gespoeld (is eens wat anders dan modder hé JR Heel Blij ), tijd voor een kort verslagje.

Jan heeft zijn beste wedstrijd ooit gereden, ook al kun je dat niet afleiden uit de resultaten. Hij rijdt de vierde chrono en kan dus goed geplaatst starten. Eerste en tweede manche neemt hij de Holeshot. Derde manche pikt Warnia zijn plaatsje in op de startbaar en Jan trekt ietsje scheef waardoor hij fractie tijd verliest en als 5de door de bocht gaat.

Eerste manche gaan Warnia en Couprie erover en rijdt hij met voorsprong op de rest op de derde plaats tot het noodlot toeslaat en hij lek rijdt vooraan. Wiel wisselen en terug weg om toch nog 17de te eindigen.

Tweede manche kan hij na het passeren van Warnia en Couprie zijn voorsprong uitbouwen en de wedstrijd controleren. Zonder pech wordt hij knap derde voor Lassaigne.

Derde manche is een thriller tot en met. Holeshot van Warnia, gevolgd door Couprie, Lassaigne, Brems, Jan en Clement Jay. Davy geraakt niet voorbij Lassaigne en Jan en Jay zitten in het treintje. Bij een poging van Davy om Lassaigne te nemen kan Jan voorbij Davy. Nog dezelfde ronde neemt hij ook Lassaigne. Nog twee ronden te gaan nu. Noodlot slaat echter terug toe. Jan lek vooraan en quad moeilijk te controleren. Lassaigne gaat hem voorbij maar Jan is ondanks de lekke band overtuigd om hem terug te nemen. In de snelste bocht van het circuit, steil naar beneden, vol 5de licht naar recht gaat de lekke band aan het rollen en schuift Jan en de berm en wordt eraf geknikkert. We vreesden het ergste maar was niets aan de hand. Met de twee lekken banden uitgereden maar als voorlaatste gefinisht.

Achteraf bekeken hadden we met Tire Balls moeten rijden maar om twee sets banden te prepareren heb je ongeveer 4-5 uur nodig als het wat meezit en die tijd hadden we deze week niet meer.

Voor Jan is het echter maar een training in het vooruitzicht van EK en we mogen echt wel zeggen dat hij er 200 % klaar voor is. Hij stapt na 25 minuten rijden haast onvermoeid van de quad, een heel verschil met vorig jaar. De snelheid zit er heel goed in. In Frankrijk moet hij zonder tegenslag constant kunnen meedraaien in top 5. Ook in EK verwacht ik hem ook in de top 5, bij de rijders die het hele kampioenschap rijden. Het wordt wel nog wennen aan de extra lange manches van 30 min + 2 ronden wat neer komt op zowat 35 minuten op de limiet rijden Geschockeerd .

Davy wordt nog 5de algemeen, Jan 12de. Volledige resultaten volgen nog op deze link : http://www.ffmoto.net/servlet/ResEpreuve?NUMEPR=51&ANNEE=2008&RESULTAT=OUI&LISTE=NON

We hebben nu een relatief rustige periode met 4 vrije weekends. Tijd dus om nog wat aan fysiek te werken en nog wat testwerk te doen. Misschien pikt Jan nog wedstrijdje mee van BQR in Rognee en eventueel wat in Duitsland om wat in het wedstrijdritme te blijven.

Foto's online : http://www.planetquadracing.be/coppermine/thumbnails.php?album=81<< ga terug