__home__ __racereports__ __kalender__ __piloten__ __quads__ __links__ __nieuwsbrief__ __RACEPICTURES__ CONTACTEER PLANETQUADRACING  
     
TROY LEE DESIGNS W-TEC TRAILTECH MX-NATION WIM MOTORS ALPHA WEST POLISPORT TIREBALLS ELF GOLDSPEED RACING PRODUCTS LAZER HELMETS
Moeilijke opener Frans Kampioenschap
2012-05-02 - gepost door Leen Theuninck
<< ga terug

Moeilijke opener Frans Kampioenschap

  

Op 15 april werd de eerste Franse Elite gereden in La Nouville aux Joutes op een hard parcours tegen de Belgische grens.

 

Zaterdag was er eerst de vrije trainingen dan de tijdstraining. Deze werd in twee groepen gereden, jan zat in de eerste groep. Het had wel wat geregend wat in Jan zijn nadeel is, maar vol goede moed begon hij om een goede tijd te zetten. Na een paar toeren gereden stond hij op de vierde plaats. Gelukkige had hij zijn tijd in het begin gezet want  iets over de helft van de tijdstraining brak het stuur van de W-tec. Doordat er twee groepen waren mocht Jan zondag maar als achtste naar het starthekken.

 

Op zondag werden de wedstrijden gereden. Het beloofde een spannende manche te worden van 30 min plus twee ronden. Bij de start was Jan niet zo heel goed weg, maar kon al vlug een paar plaatsen inhalen. De volledige wedstrijd heeft Jan gestreden voor de zevende plaats samen met Revoy en Bertrand. Maar helaas kon hij ze niet inhalen en kwam als negende over de eindstreep. Warnia eindigde als eerste voor Couprie en Cheurlin.

 

In de tweede manche was de start van Jan toch als iets beter en zat hij rond de achtste plaats. Na een inhaalmanoeuvre zat Jan op de zesde plaats. Ciclet zat op vijf maar hem inhalen lukte niet meer en zo eindigde Jan op een zesde plaats. Hier eindigde Warnia opnieuw als eerste dan Couprie en Cheurlin.

 

Voor deze eerste Franse Elite werd Jan zevende in het dag klassement.<< ga terug